Település:
Zala megye, Letenye

Létrehozva:
2019-12-19 20:01:01


Letenye és környéke

7 km-re északra terül el Kistolmács község. Az erdőkkel körülvett Jóléti tó számos lehetőséget nyújt a vízi sportot és a horgászatot kedvelőknek. Kistolmácsról indul Csömödéren keresztül Lenti városig az Erdei Kisvasút, mely május 30-tól szeptember 31-ig közlekedik

 

Kistolmács Nagykanizsától nyugati irányban, Letenye Városától északra, előkelő erdőségek és dombos vidék között bújik meg. Csodálatos, kanyargós utakkal átszelt táj, kellemes környezet, zöldellő erdők, virágzó mezők, csorgó vízfolyások, szép tó, számos szállás-, étkezési-, valamint program lehetőség kínálkozik leendő kedves Vendégeinknek.
Kistolmács az ország délnyugati részén Zala megye dimbes-dombos területén helyezkedik el és a megye aprófalvas településszerkezetéhez tartozik. Letenyétől 7 km-re jellegzetes göcseji táj fogadja az ide látogatót. A település turizmus szempontjából jelentős színfoltja a Letenyei kistérségnek. Zalai dombság dombjai közt, egy völgyes részen terül el és Letenyét Bázakerettyével összekötő út mentén található a település. Lakosságszáma 2009-es adatok szerint 189 fő.
 
Kistolmács Községben a magyar lakosságon kívül megtalálhatók a német, osztrák, olasz és angol nemzetiségűek is.
Forrás:kistolmacs.hu