Település:
Zala megye, Letenye


Ezüst oklevelet kapott a letenyei Horváth Bendegúz a nemzetközi versmondó versenyen


A fennállásának 25. évét ünneplő Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával november 29-én és december 1-jén rendezte meg Bácsfeketehegyen (Szerbia) a XXIII. Dudás Kálmán Nemzetközi Vers- és Prózamondó Találkozót, mely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

A versenyre 70 magyar nyelvű amatőr versmondó érkezett a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági- és felnőtt kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kellett két művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli magyar irodalomból.

A magas színvonalú találkozó első napján a két elődöntőn nyújtott teljesítményük alapján választotta ki a neves szakemberekből álló 6 fős zsűri a vasárnapi döntőbe jutott versenyzőket: döntésük alapján a középiskolás/ifjúsági kategóriában 2. helyezést ért el és ezüst oklevelet kapott a letenyei Horváth Bendegúz, a „legmélyebb érzelmeket kiváltó” versmondó, aki a Radnóti Miklós Nemzeti vers- és prózamondó versenyre, a versenyek versenyére is meghívást kapott.

Forrás:letenyemédia.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »